Book din samtale

Fra skandinavisk minimalisme til bohemsk frihet: De 10 mest populære interiørstilene

inspirasjon interiør interiørdesign tips Oct 16, 2024
De 10 mest populære interiørstilene

Er du på jakt etter inspirasjon til å gi hjemmet ditt et løft? Interiørstiler er ikke bare et visuelt valg, de er en forlengelse av personligheten din – hvem du er og vil formidle til andre. 

Hver stil gir et unikt uttrykk og kan skape et hjem som føles personlig og harmonisk. 

Fra minimalisme til maksimalisme, moderne til vintage, finnes det en interiørstil for alle. Her får du en guide til de 10 mest populære stilene akkurat nå, og hvordan du kan inkorporere dem i ditt hjem.

Skandinavisk minimalisme

Skandinavisk stil er det ultimate eksempelet på "less is more". Den er preget av lyse farger, enkle linjer og naturlige materialer som tre og ull. Estetikken er enkel, ren og funksjonell, med et fokus på å skape et rom som føles både avslappende og varmt.

Tips:

Hold fargepaletten lys og naturlig, med fokus på hvitt, grått og lyse tresorter. Velg møbler med enkel funksjonalitet og bruk tekstiler i ull eller lin for å gi hjemmet ditt en varm og koselig følelse.

Fun fact:

Skandinavisk stil har røtter i den danske hygge-filosofien, som betyr å skape koselige, avslappende omgivelser. En deilig kopp kaffe og et mykt pledd er uunnværlig i denne stilen!

Industriell stil

Industriell stil er inspirert av gamle fabrikker og lagerbygg, og det er her elementer som synlige rør, synlige mursteinsvegger og metall kommer inn. Denne stilen kombinerer et rått, industrielt uttrykk med moderne komfort, og skaper en perfekt balanse mellom maskulint og feminint.

Tips:

Bruk metalliske elementer som stål og jern, kombinert med grove teksturer som betong og tre. Hold fargepaletten mørk og maskulin med innslag av svart, grått og brunt. Store vinduer og åpne rom bidrar til den rette loft-følelsen. Skap kontrast med noen myke tekstiler eller grønne planter.

Fun fact: Industriell stil ble populært i New Yorks kunstnermiljø på 1950-tallet, da gamle fabrikker ble omgjort til boliger.

Klassisk stil

Klassisk stil handler om tidløs eleganse. Her er symmetri og balanse nøkkelen, og du ser ofte inspirasjon fra gamle herskapshus og palasser. Denne stilen bruker luksuriøse materialer som marmor, fløyel og mørkt tre for å skape et rom som føles sofistikert og varig.

Tips:
Hold fargepaletten tradisjonell med dype, rike farger som blått, hvitt og gull. Bruk store møbler og tilbehør som skaper symmetri i rommet, som store portretter eller tunge gardiner.

Fun fact:
Klassisk interiør har røtter helt tilbake til antikken og har vært populær i flere hundre år på grunn av sitt sofistikerte, men likevel komfortable uttrykk

Bohemsk stil

Bohemsk eller "boho"-stilen er uformell, kreativ og personlig – en stil for de som elsker reise og kultur. Her er det ingen regler, bare en uformell miks av farger, tekstiler og mønstre fra ulike verdenshjørner. Møbler er gjerne en blanding av nytt og gammelt, med vekt på naturlige materialer som rotting, tre og bomull.

Tips:

Lag et avslappet rom med puter, tepper og tepper i forskjellige farger og mønstre. Planter er også essensielle – bohemske hjem bugner gjerne av grønne vekster som henger fra taket eller klatrer langs veggene.

Fun fact:
Boho-stilen oppstod på 1960- og 70-tallet, inspirert av kunstnere og reisende som ønsket å bryte med konvensjonene i vestlig interiørdesign. Alt handler om frihet og selvuttrykk!

Moderne glam

Moderne glam kombinerer elegante detaljer med moderne linjer og luksuriøse materialer som marmor, fløyel og gull. Denne stilen blander det beste fra klassisk luksus med en moderne touch. Lysekroner, store speil og polstrede møbler er viktige elementer, med en dempet fargepalett.

Tips:

Velg møbler som er både funksjonelle og litt ekstravagante. En statement-lysekrone over spisebordet eller et stort speil med gullramme i stuen kan gi den glamorøse effekten du er ute etter. Kombiner luksuriøse teksturer som fløyel og marmor for å skape et eksklusivt uttrykk.

Fun fact:

Moderne glam er inspirert av art deco, som først dukket opp på 1920-tallet. Denne stilen ble kjent for sin dristige og elegante bruk av geometriske former, metalliske farger og luksuriøse materialer.

Mid-Century Modern

Mid-century modern er preget av funksjonalitet og rene linjer, med et snev av retro-nostalgi fra 1950- og 60-tallet. Møblene har enkle, aerodynamiske former, og det er gjerne en miks av naturlige og industrielle materialer som tre og lær.

Tips:

Invester i ikoniske mid-century møbler som et teak-spisebord eller en retro-lenestol. Fargepaletten er ofte jordfarger, med sterke innslag som gult, oransje eller grønt.

Fun fact: 

Mid-century modern ble gjort populær av møbeldesignere som Charles og Ray Eames, hvis design fortsatt er ettertraktet den dag i dag.

Rustikk stil

Rustikk stil tar inspirasjon fra naturen, med grovt tre, stein og enkle, robuste møbler. Det handler om å skape en varm og innbydende atmosfære, og bringe utendørs følelsen inn i hjemmet.

Tips:
Bruk naturlige materialer som tre og stein, og bruk varme jordfarger. Store trebord og åpne peiser er perfekte elementer i denne stilen.

Fun fact:
Rustikk stil er ofte assosiert med fjellhytter og landlige omgivelser, men har funnet veien til urbane hjem på grunn av sin varme og naturlige sjarm.

Minimalistisk stil

Minimalisme handler om enkelhet og funksjonalitet. Her fjerner man alt som er unødvendig, og beholder kun det som er nødvendig og estetisk rent. Overflater skal være ryddige og fargepaletten er ofte nøytral.

Tips:
Hold det enkelt. Velg funksjonelle møbler med rene linjer, og unngå overflødig dekor. Enkeltkunstverk eller en stor plante kan være nok til å gi rommet liv.

Fun fact:
Minimalismen er inspirert av japansk design og arkitektur, hvor enkelhet og funksjonalitet alltid har vært i fokus.

Maksimalistisk stil

Maksimalisme er motsatsen til minimalisme. Her handler det om å fylle rommet med farger, teksturer og kunst. Det er en storslått, dristig stil som lar deg uttrykke deg selv fullt ut gjennom interiøret. Maksimalisme er den perfekte stilen for å vise frem hvem du er. Bruk kunst, bøker, reisesuvenirer og personlige gjenstander for å gjøre rommet unikt ditt.

Tips:
Starte med en nøytral base, feks ved å male veggene hvite eller i en dempet farge, slik at de dristige møblene og kunstverkene får skinne. Ikke vær redd for å mikse mønstre, farger og stiler. Tenk "jo mer, jo bedre" – men hold en viss balanse for å unngå kaos. Plasser gjerne de mest iøynefallende gjenstandene strategisk rundt i rommet for å skape balanse.

Fun fact:
Maksimalisme handler om å bryte alle regler og gi plass til kreativiteten. Det er ingen grenser for hva du kan mikse og matche i denne stilen.

Coastal stil

Coastal stil er inspirert av strandliv og kystområder, med lette og luftige rom fylt med naturlige elementer som er inspirert av sjø, sand og sol. Den er kjent for lyse farger som blått, hvitt og beige, og materialer som tre og bomull.

Tips:
Bruk lyse tekstiler og innred med maritime elementer som skjell, tau eller drivved. Dette skaper en avslappet og feriefølelse i hjemmet ditt.

Fun fact:
Coastal stil har blitt populært ikke bare i kystbyer, men også i byleiligheter for de som ønsker en mer avslappet atmosfære i hjemmet sitt.


Uansett hvilken stil som snakker til deg, handler det om å skape et hjem som føles som ditt eget. Kombiner elementer fra flere stiler for å finne din unike balanse.

Book en gratis uforpliktende introduksjonssamtale på 45 minutter med mentor og interiørdesigner.

Book din samtale her