Book din samtale

Innredning av små rom - Tips

bolig ideer interiør interiørkonsulent leilighet tips Apr 14, 2024
Bilde lånt av ok-minilager

HVORDAN INNREDE PÅ SMÅ ROM & LEILIHETER

 Bor du smått, kan du leve smart og godt. Det er ingen grunn til å begrense seg selv om plassen er liten – her er noen interiørtips til deg som er trangbodd!

Bruk multifunksjonelle møbler

Slanke, multifunksjonelle og strømlinjeformede møbler er nøkkelordet for små boliger.

Utnytt veggplassen

Det er ikke alltid det er plass til kommoder eller hyller som tar av gulvplassen. Er det veggplass igjen,

er det nesten alltid plass til en liten hylle. Bruk den for eksempel som nattbord eller til oppbevaring av post og nøkler i gangen!

 

                                                                      

Husk å bygge i høyden når det gjelder hyller, da får du utnyttet plassen best.                            

 

 

 

 Velg tilbehør med omhu

Tilbehør som personlige minner gir et rom karakter. Har du mange ting du er glad i, kan det fort se rotete ut hvis du setter alle på utstilling.

Roter tingene dine, og ha et par ting stående fremme om gangen. Resten gjemmer du i bokser som kan settes i hyller. Samle de gjerne etter farge, så har du det enkelt når du vil ha noe nytt. Dette vil hjelpe deg med å skape et elegant uttrykk uten at det blir for kaldt og upersonlig.

 Utnytt plassen maksimalt

Utnytt hver eneste mulighet til å skape lagringsplass. Bygg overskap helt opp til taket på kjøkkenet, eller i stuen.

Har du ikke råd til å bygge nytt, utnytt plassen over skapene . Bruk f.eks. kurver til å skjule tingene i, så unngår du at det ser rotet ut.

Rydd i skuffene så vil det også bli bedre plass.

Bruk hengende oppbevaring

 

Garderobeskap er praktisk, men noen ganger er det finere å jobbe på lag med rommets kriker og kroker. Montér en stang mellom to vegger, invester i fine kleshengere, og heng opp.

   Bruk kurver til oppbevaring.

Solide kurver er ypperlige til oppbevaring av klær, blader, puter, pledd og bøker, og gir et mykere og mer naturlig uttrykk enn firkantede kasser.Velg riktig farge på veggen

Sittebenk med oppbevaring

Utnytt plassen under møblene for det den er verdt. Skal du ha en benk å sitte på? Ja, da velger du så klart en benk med gode oppbevaringsmuligheter under settet!

Sofabord med flere funksjoner

I stedet for salongbord, bruk en puff med et brett til kaffekoppen. Da kan du også bruke den til å legge føttene på, og som ekstra sitteplass når du får besøk. I tillegg har denne et ekstra rom under til oppbevaring av blad, bøker osv.

Spar penger på liten plass

Lær deg å sette pris på de mange fordelene ved liten plass. Små rom krever generelle færre møbler og tilbehør slik at du slipper godt unna budsjettmessig.

 

Husk at mørke farger får ting til å virke mindre, mens lyse farger får rom til å virke store. Er du lei av hvite vegger, kan du velge en tone som f.eks. lys sand eller velge å bruke en mørk farge på en av veggene. Dette vil skape dybde i et rom.

Ikke vær redd for å bruke høyglans maling. Spesielt ikke i små entreer og i gamle hus og leiligheter med trange rom i merkelige fasonger. Lyset reflekteres i fargen og gjør at plassen oppleves større. Men husk at jo mer glans det er i malingen, jo bedre vises ujevnheter i veggene.

 

Håper disse tipsene kan komme godt med til deg😊

 

Er det noen spesielle rom du trenger tips til?

Send meg en mail på [email protected] så kan jeg komme med tips til deg:)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sed sapien quam. Sed dapibus est id enim facilisis, at posuere turpis adipiscing. Quisque sit amet dui dui.

Call To Action

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.