De mørke kveldene vi går i mot er for det meste utrolig koselig og stemningsfullt med lykter og levende lys, men det kan også by på utfordringer for deg som ønsker å sitte i kosekroken å lese en god bok eller drive med håndarbeid. Da er god belysning helt prima!
Gulv og vegglamper er flotte eksempler på en god lyskilde til kosekroken. Vi har mange å velge i, med forskjellige funksjoner. Om du er usikker på hvilken lampe du bør gå for så hjelper vi deg gjerne.
Kundefavoritter hos Interiør Galleriet: Trykk på linken for å komme til produktet på nettbutikken.
Det finnes mange pærer å velge mellom i dag, men det vi ser som selger absolutt best er dekorpærer. Her kan man velge mellom mange ulike former, farger og styrker. På en gulvlampe som skal fungere som et arbeidslys er det best å gå for en pære med god wat, kelvin og lumen med dimmefunksjon, slik at du kan regulere lyset etter behov.
Dersom lampen du skal bruke ikke har innebygd dimmefunksjon har du likevel noen muligheter å velge mellom. Du kan 1. Sette på en ledningsdimmer. 2. Bruk 3-steps lyspærer. Disse har dimmefunksjon i seg, å dimmes kun på av og på bryteren til selve lampen.
Sjekk gjerne ut resten av belysningssortimanget vårt her. Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på, eller om du ønsker hjelp til å velge ut den lampen som passer best for deg, ditt behov og hjem. -Michelle v/Interiør Galleriet.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Foto:Jotun
Når jeg jobber med kunder sier jeg ofte at det er viktig å ha en rød tråd gjennom hele planen.
Hva menes egentlig med det spør kunden?
Når vi jobber ute med kunder forsøker jeg å skape en sammenheng mellom rommene og etasjene i boligen.
Den røde tråden kan bestå av en farge, akkurat som navnet antyder. Den må selvsagt ikke være rød, men kan like godt være blå, grønn eller hvilken som helst annen farge.
Den kan også være billedlig og bestå av subtile ledetråder som et materiale, en tresort, noen formmessige detaljer eller noe annet som gjentaes, og som knytter sammen helheten slik at man kjenner seg igjen fra rom til rom.
Hvis man bruker de samme elementene flere steder, får man et interiør hvor det føles mer helhet og gjennomført.
Knepet går enkelt ut på å skape gjenkjennelse ved at man bevisst lar en bestem form, farge, tekstur, linje eller detalj gå igjen flere steder i hjemmet.
Du kan også jobbe med progresjon i interiøret, dvs at du kan øke størrelsen eller styrken på noe.
Du kan for eksempel jobbe med ulike høyder: helt like lysestaker eller bord, men i ulike størrelser, eller en gradvis endring av en farge.
Det holder sjelden med ett eneste innslag per rom eller siktlinje for at favorittfargen eller temaet du har i tankene skal bli tydelig.
Når du kommer inn i boligen / gangen, så er der kanskje lagt en blå tapet med hvite roser, når du så ser videre i siktlinjen, f.eks stuen så ser du et bilde med samme blåfargen som i tapeten, du ser også puter og pledd i sammen blåe fargen med hvit innslag og når du kommer på kjøkkenet er detaljene også der hvit og blå, det kan være kopper, tekstiler mm.
Når man ser det, skjønner man at eieren har funnet den «blåe tråden» i interiøret sitt.
Eksempler på ting som kan binde sammen et interiør:
En felles farge eller enhetlig fargeskala
Et spesielt materiale som gjentar seg – velur f.eks
En gjennomgående tresort – gulv, benkeplate, møbler osv.
En hytte ved sjøen som har et maritimt tema
En stilepoke eller husets byggeår
Trenger du hjelp til å finne den røde tråden hjemme hos deg?