Farge - og Møblerings hjelp 

Vi alle påvirkes av hvordan vi har det rundt oss.

Det å trives og ha den gode følelsen der vi oppholder oss aller mest, er spesielt viktig nå som vi opplever å måtte være hjemme mere enn vi vanligvis bruker.  Hos oss møter du kunnskapsrike interiør veiledere som gjerne hjelper deg med;

 -  Fargevalg fra loft til kjeller – eller bare til boden

 - Fra valg av møbler i riktig størrelse, farge og materiale, til plassering av møblene i rommet, kombinert med tepper gardiner,       belysning og dekor. Sammen skaper vi et hjem hvor det er godt å leve. 

Små eller store oppdrag - vi hjelper deg gjerne.


Bestill time

Avtal et uforpliktende møte, så er en av våre interiør veiledere  ledig når du kommer. Du kan også når som helst komme innom vår butikk i Mosjøen eller kontakte oss på e-post eller telefon. Vi tar farge og møblerings hjelpen digitalt om du ønsker det:)

Fyll ut disse opplysningene på epost til hilde@interiorgalleriet.net

Ønsket dato - ønsket tid, Navn, adresse, mobiltelefon, og epost.

Hva kan vi hjelpe deg med?..............................................................


Å innrede boligen med farger

Fargene du velger å innrede med reflekterer mye av din personlighet. Mens de fleste av oss ikke bruker nevneverdig tid på å tenke fargelegging av rom vil det likevel påvirke oss i det daglige. Fargen i et rom kan påvirke både sinnsstemning og tanker.

Farger påvirker oss på mange måter, avhengig av alder, kjønn, etnisk bakgrunn og klima. Derfor er det viktig å velge «riktige» farger å innrede med. Visse farger (eller fargegrupper) ser ut til å gi samme reaksjon hos de fleste mennesker.

Fargetrender kommer og går

Du trenger ikke å bekymre deg om trender for å kunne skape deg et vakkert hjem. Fargetrender kommer og går. Det er folkene som bor i et hjem som gjør det vakkert ved å velge det de liker, og med det sette sitt personlige preg på boligen. Trikset er å blande favorittfargene dine slik at du får en behagelig kombinasjon i paletten. En innredningsekspert kan hjelpe deg å finne din fargepersonlighet og kanskje utfordre deg litt så du tør å prøve noe du ellers ikke ville våget.


Å velge fargekombinasjoner kan være skremmende for nybegynnere. Farger har evnen til å forandre fasong og størrelse både på inventar og rommet i seg selv. Å velge farger er ikke vanskelig om du lærer deg noen grunnleggende regler om farger og fargenes effekt. Visste du for eksempel at romfarger kan påvirke humøret ditt? 

Velg klokt

Ha i minnet at hver farge har en psykologisk verdi. Tenk etter hvordan visse farger påvirker deg; de kan fremtvinge følelser langs hele skalaen – fra stort velvære til glødende raseri. For å kunne skape fred og harmoni i hjemmet ditt må du gjøre kloke fargevalg – Visse farger vil i større doser kunne gi deg den motsatt ønskede effekt. Fargevalg er ikke for amatører, og det er mye å tenke på.

Hvilken stemning søker du? Hvilke farger vil hjelpe deg med å oppnå ønsket stemning?

Ta en titt i blader eller på internett og søk på stemninger, du vil få frem mye inspirasjon derfra, eller ta utgangspunkt i materialer du har på møblene dine som du liker. Skal du kjøpe nye møbler bør du gjøre det før du velger veggfargen.

Fremdeles usikker? Book en uforpliktet time her!!Møblering

Møbeltabbene «alle» gjør

De mest vanlige interiørtabbene:

En klassisk tabbe er å plassere alle møblene i rommet langs veggene. Setter du salongen i sentrum får du gode gangsoner rundt. 

Ikke la deg forføre av flotte og eksklusive designmøbler som er kule, men som ikke passer til din stue og dine behov. Drømmer du om en gedigen og gjestfri sofa, men har liten stue, bør du revurdere ønsket. Velg heller møbler som kler rommet. En liten sofa forsvinner i store rom med god takhøyde. Store møbler i små rom gjør at rommet virker mindre enn det faktisk er, dessuten overfylte. Har du flott utsikt, ikke plasser sofaen eller godstolene med ryggen mot den. Stuen fortjener tomtens beste utsikt, og du fortjener å nyte den. Du har lyst til å ommøblere, men oppdager at lyspunktene ikke passer. 

Har du mulighet, installer mange lyspunkter tidlig i prosessen. Det gir økt fleksibilitet i ettertid. Mye rot? Innse det med en gang, du får aldri nok oppbevaringsplass. Invester i skap, hyller eller lag oppbevaringsmuligheter under sittemøbler eller benker slik at du slipper unødvendig rot.

 Stor stue, store møbler.

Er rommet stort, bør også møblene være av en viss størrelse. For øvrig finnes det ingen absolutte må-gjøre-regler, det aller viktigste er at du trives og at møbleringen er tilpasset ditt bruk. 

Har du anledning, kan du plassere en sofa på den ene langsiden av spisebordet. Du får sofa med ekstra høye bein. Tepper i stuen demper støy i rommet, og gjør det lunere. 

Plasserer du salonggruppen midt i i rommet, får du fin gangsone rundt.

Lager du et lesehjørne, er det smart å plassere stolen slik at du utnytter dagslyset. I et hjørne unngår du også trafikk i stuens gangsoner. Om kvelden trenger du en retningsstyrt lampe som ikke blender. 

Stue i form

En L-formet stue er som skapt for å lage avgrensede soner. Plasser sofagruppe, tv-stue eller bibliotek i den korte enden, spisestue i den lange. 

I en avlang stue bør du ikke sentrifugere møblene mot veggene. Spisestuen bør ligger i nærheten av kjøkkenet. 

Tv-kroken kan gjerne plasseres i den mørkeste delen av stuen. Med kunstig lys bak tv-en unngår du for stor kontrast mellom lys og mørke, og tv-tittingen blir mer behagelig.

Fremdeles usikker?   Book en uforpliktende time her!


>