Styling av boligen før salg er mere og mere naturlig i dagens marked.

Ved å gjøre de riktige valgene kan du heve salgssummen og redusere omsetningstiden på boligen.

Hensikten med boligstyling er å skape et nøytralt og smakfullt interiør som vil gi et delikat førsteinntrykk til folk med forskjellig smak. 

All erfaring viser at et positivt førsteinntrykk avgjør videre interesse og bud.


FAKTA: STYLE BOLIGEN FOR SALG

Boligkjøp er en stor avgjørelse og mange penger er involvert, men likevel er den menneskelige hjernen forholdsvis enkelt skrudd sammen i slike situasjoner. Det er førsteinntrykket som betyr mest. Det som avgjør valget er det umiddelbare inntrykket, følelsen og stemningen man kjenner på når man kommer på visningen, mye mer enn tall og fakta om huset. Faktisk bruker vi bare noen minutter på å bestemme oss for om vi ønsker å kjøpe boligen eller ikke. Kanskje er det noe så enkelt som de friske blomstene eller de tente stearinlysene som er tungen på vektskåla når kjøperne bestemmer seg for huset ditt.

TIPS OM DU ØNSKER Å STYLE SELV

1) Rene vegger: Er veggene mørke eller malingen slitt? Et lyst malingstrøk på veggen vil gjøre rommet mer åpent, større og innbydende. Et billig og enkelt grep som kan utgjøre stor forskjell.

2) Rydd og kast: Du skal flytte uansett, så da kan dette være en god anledning til å bli kvitt unødvendig oppsamlet skrot. En ryddig leilighet virker større, og kjøper får mulighet til å se for seg sine egne ting i boligen.

3) Helhetsinntrykk: Reparer småting som er ødelagt og gjem unna slengende ledninger. Selv om dette kan være småtteri, kan det ødelegge helhetsinntrykket av en ellers fin bolig.

4) Glatte gulv: Ha færre gulvtepper for å gjøre rommene visuelt større.

5) Eksklusivt: Fjern de mest hverdagslige tingene fra kjøkkenbenken, men sett frem stemningsskapende detaljer som krydderplanter, oljer og så videre. Det skal jo være hyggelig der også!

6) Matchende tekstiler: Gå til innkjøp av sengeteppe og pynteputer til soverom og stue. Det ser langt mer innbydende ut enn en naken seng eller sofa. Kjøp gjerne noen matchende håndklær til badet også, og sett frem noen telys som kan tennes på visning.

7) Alle gode ting er tre: Lag gjerne grupper/stilleben med 3 pyntegjenstander på bord/ benker. Det skaper mer dynamikk enn partall. Det kan gjerne være forskjellige vaser, men la det da være av samme fargeskala.

8) Nye trekk: Er sofaen litt sliten og utgått på dato? Da kan det være lurt å trekke den om med et billig og nøytralt trekk fra Ikea, eller slenge over et pledd og piffe opp med noen friske pynteputer. Sofaen vil fremstå innbydende og delikat, fremfor slitt og brukt.

9) Nøytralitet: Fjern private eiendeler som fotografier og badeartikler. Boligen bør fremstå så nøytral som mulig.

10) Hull i veggen: Tett igjen hull i veggen fra bilder eller spiker med akryl. Det kan oppstå litt fargeforskjell, men det er likevel bedre enn svarte hull. Og sist men ikke minst, friske blomster, duftlys og frukt har kanskje blitt en klisje, men det fungerer utmerket!

SMÅ TING AVGJØR: Detaljene er antagelig mye viktigere enn du tror.

Om du er usikker på din egen styling bør du kanskje vurdere å investere i en boligstylist, da det er nettopp estetikk og øye for detaljer som er bolig- stylistens ypperste egenskaper og verktøyer. Det vil koste deg ekstra penger, men du vil høyst sannsynlig tjene på det når huset ditt selges. Boligstylistene kan ofte vise til salg godt over takst. Det er stadig mer utbredt å leie inn stylister, og svært mange boligannonser ser ut som de er tatt rett ut fra et interiørmagasin. Dersom du ikke henger med på trenden, kan det føre til at du får mindre for boligen din.


En boligstylist kan komme hjem til deg og gi deg tips til hva som bør gjøres i nettopp ditt hjem, eller de kan gjøre hele jobben for deg. Hvis du ikke har lyst eller tid til å gjøre boligen din klar for visning, kan bolig stylisten gjøre alt fra å male vegger til å sette inn helt nye møbler og interiør som får huset ditt til å se mer innbydende ut.


Vi på Interiør Galleriet har stylet boliger som salg i mer enn 10 år nå, og vi hjelper deg gjerne med en veiledningstime eller styling av din bolig. Referanser kan oppgies.


>